Buitenschilderwerk welke verf gebruiken? - Agera Schilderwerken
21530
post-template-default,single,single-post,postid-21530,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Buitenschilderwerk welke verf gebruiken?

buitenschilderwerk schildersbedrijf

Buitenschilderwerk welke verf gebruiken?

Buitenschilderwerk verfsoorten

Verfsoorten voor buitenschilderwerk moeten materiaal tegen de regen en de zon kunnen beschermen (het weer). Het is daarom belangrijk om verf te kiezen die speciaal voor buitenschilderwerk bedoeld is. Welke dit zijn? Lees hier alles over de verf voor buitenschilderwerk.

Buitenschilderwerk verfsoorten

Voor uw buitenschilderwerk wordt vaak alkydverf gebruikt. Dit is een sterke en goed dekkende verfsoort op basis van olie. Alkydverf schildert eenvoudig en mooi, omdat de droogtijd langer is en de verf hierdoor de tijd heeft om “uit te vloeien”.

Dekkende lakverf

Als je de raamkozijnen, deuren of betimmering wilt schilderen, dan is een dekkende verf het beste om te gebruiken. Denk hierbij aan hoogglansverf, heeft een harde toplaag en is dus goed bestand tegen weer en wind van buiten. Voor een goede dekking hanteer je een verfsysteem, bestaande uit minimaal 1 laag grondverf en 2 lagen lakverf. Dekkende verf is geschikt voor hout, maar ook voor bijvoorbeeld kunststof en aluminium. Het is dan wel nodig om eerst met een hechtprimer te schilderen.

 

Beits

Wanneer gebruik je Beits? Beits wordt over het algemeen gebruikt voor het schilderen van (raam)kozijnen en betimmeringswerk, maar ook voor bijvoorbeeld schuttingen. Je kan voor transparante als voor gekleurde beits kiezen en is in vele kleuren te verkrijgen. Beits is eerder aan onderhoud toe dan dekkende verf, maar het heeft geen grondverf nodig en is dus makkelijk bij te werken en te onderhouden.

Muurverf

Voor het schilderen van stenen buitenmuren, stenen hekwerken werkt een schildersbedrijf (Agera) vaak met synthetische muurverf (een alkydverf). Deze verfsoort is goed bestand tegen vocht en daarom uitermate geschikt voor buitenshuis. Je kan ook kiezen voor speciale acryllatex deze is waterbasis. Deze verf is geschikt voor buitenschilderwerk, omdat het licht ademend is en minder poreus dan gewone latex. De verf is hierdoor goed te reinigen tegen weersinvloeden.

Specifieke verfsoorten buitenschilderwerk

Specifieke verfsoorten voor uw buitenschilderwerk zijn:

  • Winterverf: is verf die gebruikt wordt voor gebruik bij een lage temperatuur. Normale verf zou bij lage temperaturen te langzaam drogen, maar deze verf is snel stofdroog en uitgehard. Waardoor je dus ook in de winter buitenwerk schilderwerk kan oppakken.
  • High solid verf: Zoek je verf wat beter is voor het milieu? high solid verf bevat minder oplosmiddel dan alkydverf.

Kwaliteit verfsoorten

Verfmerken die veel door professionele schilders gebruikt worden zijn Sigma, Wijzonol, Sikkens en Koopmans. Ook wij bij Agera werken met deze merken. Wist je dat grote fabrikanten vaak twee verschillende kwaliteiten op de markt brengt? Je vindt de goedkopere variant in de bouwmarkt en de duurdere variant in een speciaalzaak. Wij van Schildersbedrijf Agera gebruiken alleen verven die afkomstig zijn van de speciaalzaak, omdat deze van een betere kwaliteit zijn en langer meegaan.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.